(044) 483-99-94

ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ІНКЛЮЗИВНИХ ШКІЛ ЗАПОРІЖЖЯ ВІДБУЛОСЬ НАВЧАННЯ З ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ІГОР «РОЗУМНИКИ»

27 Березня 2017
ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ІНКЛЮЗИВНИХ ШКІЛ ЗАПОРІЖЖЯ ВІДБУЛОСЬ НАВЧАННЯ З ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ІГОР «РОЗУМНИКИ»

23 та 24 березня команда видавництва «Розумники» провела навчання для вчителів та асистентів із 19 інклюзивних шкіл Запоріжжя. Серія тренінгів на базі гімназії «Основа» відбулась в рамках соціальної програми дружини Президента, голови Благодійного Фонду Порошенка Марини Порошенко.

Вчитель-тренер Тетяна Даниліна розповіла та показала, як користуватися електронними освітніми іграми «Математика» та «Українська мова» для молодшої школи від видавництва «Розумники». Також педагоги навчилися керувати Особистим кабінетом вчителя – тепер з його допомогою вони зможуть призначати учням завдання, контролювати роботу та якість виконання вправ, отримувати та зберігати статистику успішності кожного учня. Крім того, відбулось практичне заняття з використання програми Flow!Works, ще одного зручного інструменту для роботи з мультимедійною дошкою.

Спеціалізований практичний курс з використання інформаційно-комп’ютерних технологій у навчальному процесі інклюзивних шкіл, організований Фондом Порошенка та Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, тривав чотири дні, з 20 до 24 березня. Учасники тренінгу набули навичок організації спільної діяльності на уроці за моделлю «1 учень – 1 комп’ютер», навчилися налаштовувати ноутбуки для ефективного використання учнями з особливими освітніми потребами та ознайомилися з навчальними онлайн-ресурсами для диференціації навчання в інклюзивному класі.

За результатами практичного курсу 24 березня в актовій залі запорізької гімназії № 71 Марина Порошенко вручила усім вчителям-учасникам сертифікати про проходження тренінгів.

Нагадаємо, що у березні 2017 року 21 інклюзивний клас на Запоріжжі отримав новітнє обладнання – це понад 350 ноутбуків, 21 мультимедійний телевізор, 21 принтер та wi-fi роутери. На комп’ютери вже встановлено розвиваючі програми з української мови та математики видавництва «Розумники». Цей навчальний контент, створений за технологією Smart Kids, розрахований як для дітей з особливими освітніми потребами, так і для дітей, що типово розвиваються.

Фото: president.gov.ua