(044) 483-99-94

КАМІНЬ З ПЛЕЧЕЙ ДЛЯ КИЇВСЬКИХ П’ЯТИКЛАСНИКІВ

21 Жовтня 2016
КАМІНЬ З ПЛЕЧЕЙ ДЛЯ КИЇВСЬКИХ П’ЯТИКЛАСНИКІВ


КАМІНЬ З ПЛЕЧЕЙ ДЛЯ КИЇВСЬКИХ П’ЯТИКЛАСНИКІВ


Київські п’ятикласники тепер приходять до школи з напівпорожнім портфелем. Чому? Стартував новий освітній експеримент «Є-Підручники».

Для участі у цьому пілотному проекті в 14 школах столиці було відібрано по одному 5 класу. Проект розрахований на п'ять років. Він має статус експерименту. Тому стан здоров'я учнів кожні півроку обстежуватимуть офтальмологи, ортопеди, відбуватиметься постійний контроль психолога.


Батьки нововведеннями задоволені. Навіть кажуть, що для їхньої дитини подорож до школи стала оздоровчою. Справді, ранець п’ятикласника важить більше 5 кілограм. А це велике навантаження для дитини, середня вага якої 35 кілограм. 
Самі ж діти у захваті від такого навчання. Кожен старанно доглядає за своїм пристроєм, береже та ставить на підзарядку у спеціальну шафу. 
Учні розуміють, що нетбук у школі не іграшка, а одна велика книга. Крім того, для дітей середньої та старшої школи звично листати книги на гаджетах.


З початком експерименту вчителі вже пройшли навчальний семінар, який провели ТМ "Розумники". Педагогам розповіли як працювати з технікою, як користуватися книжковою платформою «Є-Підручники», які функції мають електронні підручники та ін. До речі, на семінарі від педагогів було багато питань з приводу техніки: «Що буде, якщо впаде?», «Куди звертатися у разі поломки?» та ін.
Шкільні пристрої, які використовуються у проекті, пило-, волого-, ударостійкі. Вони не бояться падіння та води.
- Пристрої розроблено спеціально для школи, – розповідає про шкільні нетбуки Ігор Каплаушенко, директор «Є-Підручники». – Нетбуки надійні. Для пристроїв не критично, якщо впадуть з парти чи на них пролиється вода. Планшет має спеціальну ручку, щоб його зручно переносити, усі краї закруглені. Рельєфна поверхня корпусу не дасть пристрою легко вислизнути з рук.


Якщо експеримент «Є-Підручники» буде успішним, то школярі середньої та старшої школи повністю перейдуть на електронні підручники.

Фото з першого навчального семінару.