(044) 483-99-94

КОМАНДА «РОЗУМНИКИ» ПРОЙШЛА 2-ДЕННЕ НАВЧАННЯ ВІД EPSON

22 Лютого 2018
КОМАНДА «РОЗУМНИКИ» ПРОЙШЛА 2-ДЕННЕ НАВЧАННЯ ВІД EPSON


Учора та сьогодні команда Тм Розумники проходила навчання, яке організувала компанія-партнер #Epson. Тренер Aleksandr Dumanskiy провів презентацію техніки, розробленої для закладів освіти. Це інтерактивні проектори, документ-камери, кольорові багатофункціональні пристрої «Фабрика друку» компанії-виробника Epson.

Чому інтерактивні проектори отримали популярність у закладах освіти? У чому відмінність від інтерактивних панелей? Чи потрібно вимикати проектор на перерві? Читайте далі.

ІНТЕРАКТИВНІ ПРОЕКТОРИ EPSON ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

1. Інтерактивні проектори можна використовувати на різних поверхнях та у різних положеннях. Наприклад, інтерактивними можна зробити стіл, підлогу, стіну. Більш того, два проектора можна «зшити» і створити єдине велике зображення до 200 дюймів. При цьому поверхня реагуватиме на дотик як єдине ціле.

2. Ціна за розмір у проектора завжди більш вигідна порівняно з інтерактивними панелями. Якщо сенсорний телевізор має обмежену діагональ (зазвичай це 60-65 дюймів), то інтерактивний проектор не має фіксованого розміру зображення. Ви можете отримати поверхню від 60 до 130 дюймів.

3. В умовах класу зображення найчастіше проектується на магнітно-маркерну поверхню білого кольору. Така поверхня вже протестована у багатьох навчальних закладах України. Існують й інші модифікації. Приміром, віднедавна видавництво «Розумники» пропонує моделі з 5-ма магнітними поверхнями, 4 з яких – для письма крейдою (дошка зеленого кольору) та 1 – маркерна (білого кольору).

4. Проектор, який кріпиться на стіну – вандалостійкий. До нього важко дістати. Якщо пошкоджується частина девайсу (інтерактивної дошки чи телевізора), пристрій припиняє працювати. Якщо ж сталося пошкодження маркерної дошки, яка входить до складу мультимедійного комплексу, це не впливає на роботу. Тобто, рішення «інтерактивний проектор + маркерна поверхня» більш стійке, що особливо актуально для молодшої школи.

5. Вартість обслуговування такого проектора – доволі низька. Ціна лампи при заміні – менш ніж 100 доларів. Ресурс лампи в проекторі складає 10 000 годин в економічному режимі, та 5 000-6 000 годин в стандартному режимі. Цієї лампи зазвичай вистачає на весь термін служби пристрою – 5-7 років. Заміна лампи потрібна тоді, коли вона пошкоджується внаслідок різких перепадів напруги.

6. Чи потрібно вимикати проектор на перерві? Будь-яке вимкнення/увімкнення – це стрес для техніки. Тому електронний пристрій краще не вимикати протягом дня. Стандартний режим роботи для проектора – 12 годин. Це рекомендоване щоденне навантаження. Довготривала робота проектора може стати причиною перегрівання. Якщо проектор перегріється, він повідомить про перегрівання – і вимкнеться. Це розумний пристрій. Щоб не забути вимкнути пристрій, можна поставити таймер – і пристрій вимкнеться у зазначений час.

7. Учитель може використати режим вимкнення екрану – на перерві, або ж під час уроку, якщо інтерактив не потрібен.

8. Проектори можуть реагувати на дотик маркером. Також є моделі, які реагують на дотик пальця. Писати зручніше саме маркером. а от жести (збільшення, перегортання) зручніше робити за допомогою дотику пальцями.

9. Маркери постійно удосконалюються. Вони мають датчики, які визначають режим спокою та активності. Тобто, у маркера нового зразка немає кнопки увімкнення: він запрацює, щойно ви візьмете та почнете працювати з увімкненим проектором. Якщо ж учитель відклав маркер і не використовує, пристрій вимикається сам – і заряд батареї зберігається.

10. Додаткові можливості інтерактивного проектора – автономна робота з флешкою, наприклад, у режимі перегляду зображень. Крім того, проектор може працювати навіть без комп’ютера: пристрій можна підключити до документ-камери, щоб вивести велике зображення на екран.

КОМПЛЕКСНІ РІШЕННЯ ДЛЯ ОСВІТИ з інтерактивними проекторами, документ-камерами, багатофункціональними пристроями «Фабрика друку» Epson можна замовити за телефоном: (044) 483 99 94.