(044) 483-99-94

«КОРОЛІВСЬКЕ» НАВЧАННЯ ДЛЯ УЧИТЕЛІВ ПРОЕКТУ SMART KIDS

21 Листопада 2018
«КОРОЛІВСЬКЕ» НАВЧАННЯ ДЛЯ УЧИТЕЛІВ ПРОЕКТУ SMART KIDS


Зважаючи на холоднечу, спогади про осінню сесію здаються ще більш теплими. Ніби щедрий подарунок перед настанням зими.

На початку листопада учасниці тренінгу Академія Smart Kids завітали до мальовничого Закарпаття. Тут, ніби в справжній королівській резиденції, учителі жили у вишуканому готелі в європейському стилі. А потім потрапили до середньовічного замку, сповненого таємниць та романтики. Де слухали історії про кохання, блукали таємними ходами у світлі смолоскипів. Як і личить королевам, приміряли корони та, навіть, зробили кілька фото на троні. А ще отримали бейджі з написом «Її Величність» та пофантазували, що б вони змінили в освіті (і не лише), якби й справді були королевами.

У перервах між заняттями найбільш сміливі учасниці підкорили висоту – подолали перешкоди мотузяного парку в небі. Окрім екстриму, на них чекали басейн, тренажерна зала та релакс у спа-комплексі.

______________________

Усі гості Академії – учителі початкової школи. І в «Королівську мандрівку» їх спонукала поїхати жага до нових знань та змін в освіті. Маршрут подорожі передбачав захопливі майстер-класи, практикуми та обговорення найновіших розробок для сучасної школи, якими учителі тепер, повернувшись з навчання, упевнено можуть користуватися на уроках.

26 не знайомих досі учителів з усієї країни об’єднав проект «Розумники» (Smart Kids). Вони, як і ще понад 2500 їхніх колег, навчають молодших школярів за допомогою цікавих інтерактивних програм з математики та української мови. Це – електронні освітні ігрові ресурси. На перший погляд, вони нагадують комп’ютерні ігри та швидко захоплюють малюків.

В електронних ресурсах, які розробило українське мультимедійне видавництво «Розумники», увагу дітей привертають казкові герої. Картинки, що рухаються, коли даєш правильну відповідь на запитання. Хлопчик та дівчинка, які розмовляють. І це не просто гра, а цікавий інструмент для навчання, який перетворює серйозні вправи та рівняння на яскраве анімоване завдання на планшеті або інтерактивній дошці. І його відразу ж хочеться виконати. Замість оцінки за відповідь дитина отримує… маленьке совеня. Воно вилуплюється із яйця, коли дитина проходить завдання. Каталог електронних ресурсів: edugames.rozumniki.ua/catalog

__________________

Програмне забезпечення має гриф Міністерства освіти і науки та рекомендоване до використання у школах. Іще п’ять років тому ці програми лише почали розроблятися, а тепер в Україні за допомогою електронних ігрових ресурсів навчаються 45 тисяч школярів! Статистика онлайн: edugames.rozumniki.ua/statistics

Проект Smart Kids, що охопив вже всі області України, підтримали Інститут модернізації змісту освіти МОН України, Інститут інформаційних технологій та засобів навчання НАПН України, компанії Microsoft, Epson, Acer, ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН».

Разом видавництво «Розумники» та партнери проводять навчання для освітян, які бажають використовувати новітні технологій в школі. Наприклад, у 2018 році в м. Києві відкрився тренінг-центр «Учительська кав’ярня».

Академія Smart Kids – це виїзний тренінг, який відбувається раз на три місяці. Осіння сесія мала назву «Королівська мандрівка» та відбулась у Закарпатті.

Під час сесій учителі навчаються за новенькими ноутбуками Impression 110ES (саме такі мають учні в класах проекту Smart Kids), багато спілкуються та отримують чимало корисних «лайфхаків» про інформаційні технології в школі. Приміром, спікер Академії, менеджер освітніх проектів Світлана Хілай (ТОВ «НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН») присвятила презентацію «Комп’ютерні технології та вчитель» найцікавішим програмам та порадам, як найбільш ефективно використовувати комп’ютер у навчанні.

___________________

Цікаво, що серед спікерів Академії усе частіше з’являються нові імена. І самі вчителі-практики стають наставниками для своїх колег. Вони розповідають, як у їхніх класах відбувається навчання з використанням електронних ресурсів.

Про свій досвід роботи з маленькими розумниками – учасниками проекту Smart Kids, – під час свого майстер-класу в рамках осінньої сесії Академії розповіла Наталія Романченко, учитель початкових класів Луцької гімназії №4 ім. Модеста Левицького.

А учитель Херсонської гімназії № 1, Олена Кравчук, провела практичне заняття з використанням дидактичних матеріалів на магнітній основі. Це ще одна розробка видавництва «Розумники».

___________________

Окрім електронних освітніх ігрових ресурсів, мультимедійне видавництво «Розумники» створило цікаві дидактичні матеріали для уроків математики, української мови та англійської мови. Це – яскраві магніти, із яких кожен учень на власному магнітно-маркерному планшеті може викласти слово, умову задачі чи будь-яке завдання та дати на нього відповідь, а вчитель на дошці – проілюструвати тему, яка вивчається.

На допомогу вчителю приходять цікаві настільні ігри. «33 і 3 бобри» навчають усно додавати і віднімати. А «Читака» – покращує швидкість читання цілими словами.

У 2018 році з’явилася найновіша розробка видавництва «Розумники» – електронні підручники нового покоління «Я досліджую світ», «Математика», «Буквар» та «Мистецтво» для 1 класу. Це повністю інтерактивні підручники. Тексти та малюнки у них озвучено професійними акторами театру. А ще в них передбачено цікаві практичні завдання, що мотивують навчатися. Крім того, підручники містять анімацію, аудіофайли та навіть тренажер для ознайомлення з музичними інструментами «караоке». До Нового року підручниками можна користуватися безкоштовно, для цього потрібно завантажити додаток та зареєструватися на сайті: е-підручники.укр

____________________

Ще більше про цікаві програми та розробки для освіти учасники Академії Smart Kids дізнаються взимку, під час зимової сесії. Детальну інформацію про дати та місце проведення виїзного тренінгу для учителів проекту Smart Kids шукайте на сайті trening.rozumniki.ua