(044) 483-99-94

ЛЬВІВСЬКА ПОЧАТКОВА ШКОЛА «ДЖЕРЕЛЬЦЕ» БЕРЕ УЧАСТЬ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЕКТІ

20 Вересня 2016
ЛЬВІВСЬКА ПОЧАТКОВА ШКОЛА «ДЖЕРЕЛЬЦЕ» БЕРЕ УЧАСТЬ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЕКТІ


ЛЬВІВСЬКА ПОЧАТКОВА ШКОЛА «ДЖЕРЕЛЬЦЕ» БЕРЕ УЧАСТЬ В ОСВІТНЬОМУ ПРОЕКТІ


«Джерельце» – затишна та сучасна школа у Львові. Тут все по-домашньому: килими, іграшки, м’які меблі, куточки відпочинку. Директор закладу Світлана Мазур каже, що у школі дуже позитивна аура, ніхто не свариться, усі працюють в мирі та злагоді. Можливо цьому посприяло освячення будівлі і заснування у 20 роках минулого століття жіночого монастиря, який пізніше став школою.

У навчальному закладі активно впроваджують інтегроване навчання, проектну діяльність, інноваційні методики читання та письма, поглиблено вивчають англійську мову за оксфордськими підручниками, окрім звичних предметів тут викладають мислення. А ось нещодавно у закладі відкрили мультимедійний клас, а його учні стали учасниками Всеукраїнського педагогічного проекту «Розумники» (Smart Kids), який ініціювали ТМ «Розумники» та партнери.
- Проект не передбачає вивчення інформатики з допомогою пристрою. Учні вивчають базові предмети у початковій школі: математику, рідну мову, або навчання грамоти у першому класі. У другому – додається основи здоров'я, природознавство. Поступово збільшується обсяг матеріалу, збільшується використання інформаційних технологій. Зникає думка, що планшет – це іграшка, розвага, формується саме культура використання пристрою. Дитина усвідомлює, що пристрій є засобом навчання, – розповідає Олександр Кохан, директор ТМ «Розумники».

На офіційне відкриття проекту до школи також прибув заступник міністра освіти та науки Павло Хобзей.
- Власне, «Розумники» та інші фірми допомагають створювати цікаве інтерактивне навчальне середовище. Наше завдання - зробити так, щоб діти вчились постійно. Але це буде тоді, коли діти будуть вмотивовані і їм буде цікаво. Електронні засоби, гаджети природніше для дітей, ніж книжка. Хоча від підручників ми не відмовляємось, вони завжди будуть йти паралельно з електронними матеріалами, – відзначив Павло Хобзей, заступник міністра освіти і науки України.

Обладнання для школи придбали за кошти місцевого бюджету, компаній розробників та батьків. А мультимедійне видавництво «Розумники» забезпечило навчальним контентом. 
- Загалом для освіти дуже важливе змістове наповнення. Якщо ми говоримо дуже багато про ремонти шкіл, то з іншої сторони ми повинні також думати і про змістове наповнення навчально-виховного процесу. Ми повинні дати дітям не тільки знання, а ті компетентності, щоб вони могли вільно орієнтуватися в сучасному світі і, власне, метою цього проекту – допомогти дітям у засвоєні тих знань, які вони мають отримати у першому класі, - зазначила Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР.

«Джерельце» це перша школа у Львові, яка приєдналася до проекту «Smart Kids». Фахівці ТМ «Розумники» вже провели практичні заняття з вчителями, які навчатимуть дітей за новою методикою. Педагогам детально розповіли про інтерфейс навчального контенту – педагогічних ігор, як ефективно його використовувати, як виконувати завдання на інтерактивній дошці та особистому пристрої.