(044) 483-99-94

ПРО ЯКІ СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ДІЗНАВАЛИСЯ ПЕДАГОГИ НА СЕМІНАРІ «РОЗУМНИКИ»?

28 Жовтня 2016
ПРО ЯКІ СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ДІЗНАВАЛИСЯ ПЕДАГОГИ НА СЕМІНАРІ «РОЗУМНИКИ»?


ПРО ЯКІ СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ НАВЧАННЯ ДІЗНАВАЛИСЯ ПЕДАГОГИ НА СЕМІНАРІ «РОЗУМНИКИ»?


26 жовтня відбувся Всеукраїнський семінар в рамках Всеукраїнського педагогічного проекту «Розумники» (SMART KIDS), який ініційовано Інститутом інформаційних технологій та засобів навчання і мультимедійним видавництвом «Розумники».


На захід до Києва прибули не лише педагоги-учасники Всеукраїнського педагогічного проекту «Розумники» (Smart Кids), а й ті, які планують долучитися до проекту.


Відкрила семінар науковий керівник проекту «Розумники» (Smart Kids), доктор педагогічних наук, завідувач відділу технологій відкритого навчального середовища Інституту інформаційних технологій і засобів навчання НАПН України Світлана Литвинова. Вона розповіла про особливості його реалізації, значення на сучасному етапі розвитку освіти: «Проект «Розумники» (Smart Kids) є освітнім простором нового покоління з педагогічно виваженими електронними освітніми ресурсами. У такому середовищі формуються якості та вміння, які необхідні дитині ХХІ століття».

Лекторами семінару були начальник відділу цифрової освіти, фінансової грамотності та навичок підприємництва державно-наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Вікторія Косик, керівник Всеукраїнського педагогічного проекту «Розумники» (Smart Кids) Світлана Литвинова, науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України Валентин Рогоза, вчитель-тренер мультимедійного видавництва «Розумники» Тетяна Даниліна.


На заході вчителі вивчали сучасний педагогічний досвід з використання планшетів та ігрового програмного забезпечення у навчально-виховному процесі початкової школи в урочний та позаурочний час; розглядали інноваційні технології, зокрема технологію Smart Kids; дізнавалися як підвищити інтерес до навчання в учнів. Разом зі спікерами педагоги протестували Особистий кабінет вчителя, який дає можливість перевіряти індивідуальні завдання учнів, зроблені на персональних пристроях.


До вітального слова було запрошено директора видавництва «Розумники» О. Кохана. У своїй промові він наголосив, що сьогодні потрібно у школярів формувати культуру поводження з електронними пристроями: «Де, як не в закладах освіти, потрібно формувати у дітей розуміння, що електронні ресурси не є заміною реального життя, проте є зручним засобом для отримання інформації, відкривають безмежний простір для розвитку здібностей. Тому до проекту може долучитися будь-яка школа, яка прагне використовувати сучасні технології. Учні-учасники проекту вивчають не інформатику з допомогою пристрою, а математику, українську мову. У такому разі зникає думка, що планшет – це іграшка, розвага, формується саме культура використання пристрою. Дитина усвідомлює, що пристрій є засобом навчання».

Педагоги отримали на семінарі чимало корисної інформації. Тепер вони знають про новітні технології навчання, можуть самостійно встановити електронні навчальні програми, розуміють їх інтерфейс та вміють ними користуватися. По закінченню заходу усім освітянам урочисто було вручено сертифікати учасників семінару.