(044) 483-99-94

«РОЗУМНИКИ» ПРИЄДНАЛИСЯ ДО СОЦІАЛЬНОЇ ІНІЦІАТИВИ «IT-ШКОЛЯР»

6 Квітня 2018
«РОЗУМНИКИ» ПРИЄДНАЛИСЯ ДО СОЦІАЛЬНОЇ ІНІЦІАТИВИ «IT-ШКОЛЯР»


Меморандум про співпрацю Міністерство науки і освіти України та соціальний проект «IT-Школяр» підписали у п’ятницю, 6 квітня.

Документом передбачено, що освітяни та експерти у галузі інформаційних технологій об’єднають зусилля для розробки нової навчальної програми з інформатики для 1-12 класів, сучасних методик викладання предмету, вимог до підручників і шкільного цифрового обладнання.

Проект «IT-Школяр» стартував у перших трьох пілотних школах Києва і Чернігівської області. Мета ініціативи — наблизити високі технології до звичайних шкіл, зацікавити та мотивувати дітей вивчати IT, дати знання, які допоможуть їм стати успішними людьми в майбутньому. Наразі проект охоплює 200 дітей, які мають змогу безкоштовно отримувати сучасні IT-навички.

Проект реалізується за підтримки лідерів IT-бізнесу і IT-освіти: ITEA, Cisco Networking Academy, Цитрус, SmartMe University, Kid’IT, Навчальний STEM-центр «Сократ», Альтернативна Школа «Відкриті Крила», Kyiv Cyber Academy, MAIN Academy, ГО «Фундація розвитку інновацій», Навчально-виховний комплекс № 141 «ОРТ», ROZUMNIKI, Асоціації «ІТ України», THE FUTURE, Code Club UA, Центр робототехніки BOTEON, BrainBasket Foundation.