(044) 483-99-94

«РОЗУМНИКИ» У РІВНОМУ: ПРЯМЕ ВКЛЮЧЕННЯ З КИЄВА

22 Березня 2017
«РОЗУМНИКИ» У РІВНОМУ: ПРЯМЕ ВКЛЮЧЕННЯ З КИЄВА

21 березня Всеукраїнський проект «Розумники» був представлений у Рівному. Для вчителів міста та області у Рівненському обласному Інституті післядипломної педагогічної освіти протягом дня було проведено одразу 2 науково-практичних семінари, присвячених педагогічному експерименту та інноваційним технологіям в початковій школі.

Окрім команди проекту «Розумники», до мікрофону були запрошені заслужений вчитель України, перший проректор Рівненського обласного ІППО, Іван Васильович Вєтров та заступник начальника управління освіти у місті Рівному – Катерина Іванівна Сичик. Учасників семінару привітала ректор РОІППО Алла Леонідівна Черній. Спікери, виступаючи перед учителями та директорами шкіл, наголосили на необхідності змін та застосуванні нових підходів для навчання школярів.

Під час семінару відбулось пряме включення з Києва – науковий керівник експерименту «Розумники» Світлана Григорівна Литвинова, розповіла про перебіг експерименту, відмітила позитивні зміни, які спостерігаються у школярів, які навчаються у класах Smart Kids.

Як впливає на учнів використання ігрових ресурсів? За даними дослідження, у дітей на 25 % виріс показник стійкості уваги. Також було виявлено, що під час роботи із завданнями зростає точність уваги, спостережливість, якість сприйняття інформації з екрану тощо.

До проекту «Розумники» долучаються нові школи, відкриваються нові класи – за три роки до спільноти Smart Kids приєдналося понад 100 вчителів молодших класів.

«По всій Україні наша велика команда проводить навчальні семінари-тренінги, які допомагають підвищити рівень ІКТ-компетентності вчителів початкової школи. Ми розказуємо про технологію Smart Kids, показуємо, як за нею працювати, організовуємо для вчителів – учасників експерименту конкурси. Постійно проводимо круглі столи і обговорюємо проблеми початкової школи», – відмітила Світлана Григорівна.

Окрім семінарів у регіонах, в рамках проекту «Розумники» 31 березня відбудеться III Всеукраїнська науково-практична конференція у Києві, яка збере всіх учителів, які є учасниками проекту, а також тих, хто тільки планує використовувати сучасні інтерактивні технології на уроках у початковій школі.