(044) 483-99-94

ТЕХНОЛОГІЇ В ШКОЛІ: ЗАВДАННЯ З СОВЕНЯТАМИ, 3D-ОБ’ЄКТИ ТА ІНТЕРАКТИВНИЙ СТІЛ

21 Серпня 2017
ТЕХНОЛОГІЇ В ШКОЛІ: ЗАВДАННЯ З СОВЕНЯТАМИ, 3D-ОБ’ЄКТИ ТА ІНТЕРАКТИВНИЙ СТІЛ


Які новинки зі світу технологій вже сьогодні може використовувати українська школа?

Огляд кращих розробок, які були представлені на виставці під час Всеукраїнської серпневої конференції для педагогічних працівників, що відбулася 18 серпня в Київському інституті міжнародних відносин.

Готові інтерактивні завдання за технологією Smart Kids

Українське видавництво «Розумники» розробило більш ніж 12 000 готових інтерактивних завдань для молодшої школи. Тепер учні можуть вивчати математику та українську мову у звичній для себе формі – у формі гри. Завдання у ній – це яйця, з яких вилуплюються маленькі совенятка, якщо відповідь правильна. Діти можуть виконувати вправи на планшеті в класі, на інтерактивній дошці чи вдома на стаціонарному комп’ютері. За допомогою «Особистого кабінету» вчитель призначає учням завдання та бачить результати виконання вправ.

Теми та завдання Smart Kids повністю відповідають шкільній програмі. Ресурси для навчання відрізняються цікавою анімацією та малюнками, звуковим супроводом. Герої та об’єкти Smart Kids (цифри, букви, казкові персонажі) також доступні в електронній медіатеці вчителя. З їх допомогою можна створювати власні презентації. Незабаром вчителі та учні зможуть використовувати ще й набори магнітів для індивідуальної та фронтальної роботи – яскраве доповнення до освітніх ресурсів.

Цікаво, що інтерактивну технологію Smart Kids також покладено в основу унікальної корекційно-розвивальної системи для дітей з порушеннями слуху та мовлення – Speech Therapy, яка призначена для використання в логопедичних кабінетах та інклюзивних класах

Платформа для створення інтерактивних презентацій

«Я не телевізор, я великий планшет. Доторкнись!» Так запрошує до навчання плазмовий дисплей, який за розмірами не поступається шкільній дошці. Його сенсорна поверхня дозволяє малювати, писати та перетягувати об’єкти. А за допомогою функції розпізнавання тексту усе написане на його поверхні від руки може перетворюватися на друкований текст.

Мультимовна платформа MozaBook, програмний засіб для використання на інтерактивній поверхні, містить контент – 3D-малюнки, фото, відео та анімацію – із найрізноманітніших галузей. Ці засоби дозволяють учителеві доповнювати PDF-версію звичайного підручника інтерактивними засобами при підготовці до уроку. Обрані моделі можна вставляти поряд із відповідними темами у презентації чи підручнику. За допомогою редактора завдань педагоги можуть розробляти власні тести і ділитися з ними колегами по всьому світу.

Навчально-методичний комплекс про довкілля і сталий розвиток

Інтерактивні мультимедійні пакети побудовані не так, як звичайні книжки. В основі лежить стійкий розвиток. Тут немає окремих предметів (хімія, біологія, математика тощо), а є компоненти навколишнього середовища – вода, повітря, ґрунт, хімікати, шумові забруднення тощо.

Інтерактивний підручник «Зелений пакет» складено трьома мовами, охоплює він 22 теми. Це матеріали, призначені для розвитку навичок та свідомої поведінки. Учень потрапляє у «модельну історію», і, наприклад, в ролі директора школи чи міністра екології вирішує проблеми у найефективніший спосіб.

Інтерактивний робочий стіл учня

Для учнів молодшої школи розроблено інтерактивний стіл MultiMind. Він оснащений клавіатурою і двома комп’ютерними мишками, а також камерою для розпізнавання різних дидактичних матеріалів і дій, які виконують діти. Засіб стимулює групові заняття і заохочує дітей до командної роботи. Герої Multimind – це добрі інопланетні істоти.

Інтерактивне програмне забезпечення, яке є одним із компонентів освітньої системи, складається з десяти тематичних модулів (300 завдань), спрямованих на розвиток ключових когнітивних, соціально-комунікативних компетенцій, а також моторики. Серед них: наукові таємниці, захоплива математика, подорожі світом, творчі посиденьки.