(044) 483-99-94

ТЕХНОЛОГІЯ SMART KIDS – З ПЕРШОГО КЛАСУ

22 Лютого 2017
ТЕХНОЛОГІЯ SMART KIDS – З ПЕРШОГО КЛАСУ


Вибір школи – не менш важливий крок, ніж вибір ВНЗ. Від нього залежить те, який набір знань, навичок і компетенцій отримає дитина. Як вона буде розвиватися і яким буде її рівень.

І, якщо раніше батьки частіше були схильні віддавати дітей у школу за територіальним принципом («щоб далеко не водити»), то сьогодні різноманіття шкіл та їхніх профілей дозволяє зупинити вибір на тому ЗНЗ, який найбільше відповідає вимогам батьків майбутніх першокласників. А вони часто спираються на репутацію та рейтинг школи за результатами ЗНО, обирають школу з використанням нестандартних методик викладання. Не менш важливим є технічне оснащення закладу, стан корпусів, розпорядок дня, наявність гарної їдальні, гуртків та студій за інтересами тощо.

Віднедавна до переліку критеріїв додався ще один – можливість навчатися у класі «Розумники».

Інновації в школі

Просто під час уроків діти виконують цікаві завдання в ігровій формі на комп’ютері – і легко засвоюють нову інформацію, закріплюють вже вивчений матеріал. Саме так відбувається навчання з використанням «розумної» технології Smart Kids, яка передбачає використання інтерактивної дошки, проектора, комп’ютера вчителя та учнівських ноутбуків-трансформерів 2 в 1.

Смарт-технологію в дії побачили батьки майбутніх першокласників Шевченківського району м. Києва вчора, 21 лютого, у столичному Будинку вчителя. Розповів про найновіші можливості для навчання Олександр Кохан – керівник видавництва «Розумники», яке розробляє інтерактивний навчальний контент для молодшої школи.

На зустрічі з батьками майбутніх першачків також виступили начальник управління освіти Шевченківсьго району – Ярова Є. В. та голова батьківської ради району – Глушевська Н. М. Вони дали відповіді на найважливіші запитання, які турбують тат і мам. А саме: як відбувається вступ до ЗНЗ? які документи необхідні? як побудувати партнерський діалог з адміністрацією школи? Крім того, на заході відбулась презентація шкіл району.

Експеримент «Розумники»

На сьогодні в Україні відкрито понад 100 класів, які застосовують електронні освітні ігрові ресурси в рамках проекту «Розумники» (Smart Kids). Вже заплановано набір до перших класів «Розумники» у 2017-2018 навчальному році в низці шкіл Києва та області (Макарівський НВК, Ясногородське НВО, середня школа №3 у м. Бровари), а також у навчальних закладах Львівської та Дніпропетровської областей.

Перелік закладів освіти, які вже користуються новітніми технологіями у початкових класах, можна переглянути на сторінці Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумники» (Smart Kids). Як стати учасниками експерименту: http://rozumniki.com/info/experiment/ .