(044) 483-99-94

ТОП-5 ЦИФРОВИХ «ПОМІЧНИКІВ» ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ

15 Липня 2016
ТОП-5 ЦИФРОВИХ «ПОМІЧНИКІВ» ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ

ТОП-5 ЦИФРОВИХ «ПОМІЧНИКІВ» ДЛЯ ВЧИТЕЛЯ  

Сучасні технології для освіти полегшують роботу вчителя і допомагають більш ефективно використовувати власний час при підготовці до уроків. Пропонуємо вашій увазі топ-5 цифрових приладів, які незамінні у роботі вчителя. 

Комп’ютер, ноутбук, планшет 

Сьогодні комп’ютером чи ноутбуком вже нікого не здивуєш. Велику кількість додатків ПК можна адаптувати до особливостей будь-якої професії. Зокрема, для вчителя це ідеальна річ при підготовці до уроку. Ви можете створювати презентації, мати доступ до навчально-методичних ресурсів в Мережі, робити пошук аудіо- та відеозаписів, використовувати мультимедійні навчальні програми-тренажери. Крім цього, сьогодні розроблено сотні комплектів електронних підручників та посібників. Також Вам корисними будуть блокноти, органайзери, тайм-менеджери. Все більшої популярності набирають он-лайн спільноти, портали, форуми та блоги для вчителів, які допоможуть Вам вчасно зорієнтуватися в різних питаннях. Деякі з них навіть дають можливість підтримувати комунікацію з батьками учнів. Комп’ютер, ноутбук чи планшет з правильним набором додатків стане для Вас цінним помічником. 

Інтерактивна дошка 

Інтерактивні дошки дуже практичні у використанні. Все, що пишеться чи проектується на дошці Ви можете збільшити чи зменшити. Тому школярі зі слабким зором виконуватимуть завдання, не шкодячи здоров’ю. Також це виключає ситуації, коли хтось не встиг переписати рішення задачі або не встежив за вчителем. Дошка автоматично зберігає інформацію вчителю на комп'ютер. Особливо це зручно для тих, хто пропускає заняття через хворобу або знаходиться на домашньому навчанні. На екран такої дошки з високою точністю Ви можете виводити тривимірні ілюстрації, уривки тексту чи з предметної панелі мікроскопа показувати результат досліду. Інтерактивні дошки дуже зручні для уроків біології. На дошку можна вивести скелет людини, а за допомогою спеціального програмного забезпечення діти безпосередньо на уроці збиратимуть з кісток «людський пазл», нарощуватимуть йому м'язи. На уроці географії тепер не треба вивішувати паперові карти, на яких нічого не видно з далеких парт. Можна просто відкрити картографічний сайт і вивести на шкільну дошку зображення необхідного регіону в будь-якому масштабі.  

Проектор 

Сучасні проектори вміють куди більше, ніж просто проектувати картинку. Є окрема ніша так званих «інтерактивних» проекторів, які дозволяють зробити будь-яку поверхню сенсорною. Такий проектор допоможе Вам перетворити звичайну маркерну дошку у повноцінний інтерактивний навчальний простір. Крім того, його легко переносити з однієї аудиторії в іншу і створювати робочу поверхню діагоналлю більше 2 метрів. З інтерактивним проектором Ви зможете під час уроку дописувати текст поверх проектованого зображення, разом з дітьми розбирати новий матеріал, вирішувати завдання, розгадувати кросворди, малювати схеми, які зберігатимуться на комп’ютері, переміщувати по екрану якісь об'єкти, показувати відео, презентації та інше.  

Документ-камера 

Підключивши документ-камеру до комп'ютера або монітора, телевізора або проектора, Ви можете транслювати не тільки документи, а й 3D об'єкти. З допомогою цього пристрою навіть учні з останньої парти зможуть легко побачити інформацію на дошці. А якщо Ви об’єднаєте документ-камеру та мікроскоп, то показуватимете хід експериментів у реальному часі на моніторі або проекторі. Тому багато вчителів рекомендує документ-камеру для використання на уроках фізики, біології, хімії та анатомії. За допомогою документ-камери за короткий час Ви швидко скопіюєте велику кількість документів. А ще зможете використати навіть для звичайної зйомки. Документ-камера не перевищує розміри звичайної книги, а її міцність гарантує безпечне використання в школі або іншому навчальному закладі. 

Багатофункціональний пристрій  

Термін «багатофункціональний пристрій» поєднав у собі сканер і принтер. Дехто навіть жартує, що скоро ці пристрої перестануть продавати окремо. Чому? Тому що багатофункціональний пристрій обійдеться дешевше, ніж придбати лише один принтер. Для вчителя цей апарат потрібен щодня: копіювання безлічі тестів і завдань для самостійних робіт, роздруківка таблиць, схем, ілюстрацій. Вам достатньо натиснути кнопку на панелі, вказавши певну кількість відбитків, і пристрій швидко все сам сканує та роздрукує. З деякими моделями Ви зможете навіть працювати без комп’ютера.

Вирішили придбати сучасні технології для школи? Звертайтесь до ТМ "Розумники". Фахівці підготують найкраще рішення для Вашого навчального закладу.