(044) 483-99-94

ВИСТУП НАУКОВОГО КЕРІВНИКА ЕКСПЕРИМЕНТУ «РОЗУМНИКИ»

4 Вересня 2017

Виступ наукового керівника дослідно-експериментальної роботи «Технологія навчання учнів початкової школи «Розумники» (Smart Kids)» Світлани Литвинової на web-конференції НАПН України до нового навчального року

Головні тези виступу

Електронні освітні ресурси – це кейс вчителя, створений для того, щоб педагог на кожному уроці вже мав готовий апробований ефективний електронний ресурс. І не задумувався про те, що йому треба створювати вночі презентацію або писати вручну конспект уроків.

Форми роботи з використанням ЕОІР:

· індивідуальні, мікрогрупові, групові, колективні;

· тематичний урок, уявна екскурсія, домашня або самостійна робота;

· факультативні, предметні гуртки, вікторини, конкурси, олімпіади, естафети;

· інтенсивні практикуми.

На сьогодні за результатами опитування 150 учнів, які брали участь у попередньому проекті, ми бачимо чітку, стійку тенденцію до зосередженості учнів на уроці, стійкості уваги, а також сприйняття матеріалу з екрану, тобто з мультимедійної дошки або з планшету.

Ми здійснили опитування вчителів на останній конференції. Порівняли відповіді із науковими результатами і відмітили, що учні початкової школи, які використовують електронні освітні ігрові ресурси під час навчання, показують більш високі результати з української мови й математики, ніж учні на звичайних уроках, оскільки навчальний матеріал відпрацьовується, як в урочний, так і в позаурочний час.