(044) 483-99-94

Воркшоп. Спроба зламати стереотипи.

13 Листопада 2014
Воркшоп. Спроба зламати стереотипи. 6 листопада 2014 року пройшов workshop для визначення моделей застосування ІТ у реалізації освітніх ініціатив в Україні. У заході взяли участь Міністр освіти й науки України С. Квіт, директор департаменту загальної середньої освіти Ю. Кононенко, радник Міністра з питань ІТ О. Скоропад, керівник відділу по роботі із закладами освіти і науки компанії «Майкрософт» Україна О. Свириденко, керівник програми співпраці у сфері освіти у країнах Центральної і Східної Європи корпорації Microsoft Т. Мілер, представники Комітету Верховної ради із питань науки і освіти, Інституту інноваційних технологій та змісту освіти, Інституту педагогіки НАПН України, університету імені Бориса Грінченка, керівники компаній-інтеграторів, міжнародні експерти у сфері модернізації середньої освіти. Активними учасниками заходу були також і керівники мультимедійного видавництва «Розумники» І. Каплаушенко, О. Кохан та Я. Кохан.

В перекладі з англійської «workshop» – майстерня. Кожен з учасників прийшов на workshop зі своїм унікальним і неповторним досвідом, отриманим в процесі професійної діяльності, і таким же індивідуальним поглядом і ставленням до тих чи інших проблем в освіті. Спеціальним чином організований процес роботи в групі, дозволив поглянути на визначені проблеми об'ємно, з різних, часом найнесподіваніших ракурсів. Workshop допоміг актуалізувати досвід, наявний в різних групах і інтегрувати на основі існуючих ресурсів новий погляд, і розуміння розглянутої проблеми.

За результатами роботи заходу її учасники підготують карту розвитку середньої освіти, за допомогою впровадження ІТ-технологій, що може стати основою для національної освітньої стратегії.