(044) 483-99-94

НАРЕШТІ РОЗПОЧАЛИСЯ ПОЗИТИВНІ ЗМІНИ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ З ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ»

10 Жовтня 2016
НАРЕШТІ РОЗПОЧАЛИСЯ ПОЗИТИВНІ ЗМІНИ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ З ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ»

НАРЕШТІ РОЗПОЧАЛИСЯ ПОЗИТИВНІ ЗМІНИ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ З ПРЕДМЕТА «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ»

Ще вчора вчителі курсу «Захист Вітчизни» розповідали учням про патріотизм та звитягу, показуючи ще радянські макети різної військової техніки чи зброї. Але зараз, у неспокійний для України час, змінилася політика цього предмету. Тепер вчителям важливо не просто показати, як «теоретично» потрібно вміти захищати Батьківщину, а навчити базових практичних навичок. Тому зараз виділено фінансування на облаштування у школах сучасних класів з предмета «Захист Вітчизни». Найперше, що вчителі-предметники можуть отримати, це електронний (лазерний) тренажер для навчання прийомам та правилам стрільби зі стрілецької зброї. Саме навчальні тренажери поставляє ТМ «Розумники». Цього року вісім шкіл Деснянського району м. Києва вже придбали такі електронні тири. На базі однієї з них (Київська гімназія № 283) освітяни вже встигли провести міський семінар методистів з предмета «Захист Вітчизни». На заході «Розумники» презентували у рамках концепції «Сучасні рішення для освіти» – навчальний стрілецький тренажер, який поставили у гімназію. Ярослав Кохан, директор ТМ «Розумники» під час розповіді про стрілецький комплекс зазначив:

-          Комплекс має ряд переваг, найперше, це безпека та економія на патронах: кожен учень може відпрацьовувати вправи, виконуючи тисячі пострілів. А ще зброя з лазером має такий самий вигляд, як справжня: немає ніяких дротів, кабелів, нічого не заважає і не чіпляється за одяг. Завдяки тренажеру учень здобуває практичні навички прицільної стрільби, а вчитель має можливість контролювати та корегувати хід навчання. Навчальний тир створений з урахуванням балістики кулі та погодних умов, – підкреслив Ярослав Валерійович.

Після демонстрації та презентації комплексу, кожен мав змогу спробувати, як працює комплекс. Так семінар методистів у 283 гімназії плавно перейшов у майстер-клас від виробників у середню загальноосвітню школу № 308. Саме тут пройшло навчання вчителів, які вже отримали або чекають на монтаж комплексу.

Інструктори розповіли, що електронний тренажер складається з проекційного екрана, акустичної системи, комп’ютера, проектора, інтерактивного сенсора та спеціальної стрілецької зброї (автомат, пістолет, гранатомет). Він підходить як для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, так і для тих хто вже має досвід. Комплекс допомагає відпрацьовувати стійку, дихання, утримання зброї, прицілювання, можна тренуватися зі стрільби по мішенях, що рухаються, проводити індивідуальні навчальні стрільби та змагання.

По закінченню заходів Володимир Гунько, вчитель-методист з предмета «Захист Вітчизни» у Київської гімназії № 283 розповів, як його учні працюють з тренажерами:

-          Мені пощастило мати справу з «Розумниками». З їх допомогою ми придбали електронний стрілецький комплекс, один пістолет та два автомати. Плануємо ще замовити у них й гранатомет, бо маємо при школі гурток, який називається «Джура». Наші учні залюбки відвідують його. Треба навчати учнів так, щоб їм було цікаво, зауважив Володимир Іванович. – Комплекс нам доречний не тільки для гуртка, а й у навчальній програмі. Оскільки там є розділ «Стрілкова підготовка». Тепер діти, стріляючи на електронному тирі, проходять основи правила стрільби, відпрацьовують навички, а потім пробують стріляти у звичайному тирі або на полігоні. З такою практикою учні дійсно покращать свої результати.

Обов’язково вчителі, які отримали обладнання, проходять курс навчання. На черзі поставку чекає Оболонський район. Тут також «Розумники» та партнери проведуть навчальний семінар для вчителів.