(044) 483-99-94

"Розумники" на щорічній партнерській конференції Intel

6 Листопада 2014
"Розумники" на щорічній партнерській конференції Intel RBC 2014

Іспанія, Барселона

Цьогорічна партнерська конференція Intel пройшла 26-30 жовтня 2014 року в одному з найкрасивіших міст світу – Барселоні, в сонячній Іспанії. Коло учасників було обмежене лише ключовими партнерами корпорації. Програма була досить насичена. Організатори, як завжди, доклали максимум зусиль, щоб партнери Intel мали можливість поспілкуватися між собою, обговорити сучасні тренди та виклики, поділитися досвідом своїх країн, познайомитись з новими партнерами.

В перші два дня перед учасниками конференції виступали:
Васілій Боярінов - директор корпоративного департаменту, Intel Росія;
Джон Дейвіс – VP і директор програми «Світ Майбутнього», Intel;
Джозеп-Рамон Феррер – директор по інформаційним технологіям, директор програми «Смарт сіті» міської ради Барселони;
Пьотр Щєглов – менеджер з розвитку бізнесу в секторі освіти, Intel Росія;
Андрєй Новіков – менеджер корпоративних замовників, McAfee;
Алєксєй Рогачков і Алєксандр Мєльников – спеціалісти по корпоративних технологіях, Intel Росія;
Самін Саркар – директор з продажів, Intel EMEA
та інші.

Третій день конференції проводили представники Intel Capital. Вони представили портфельні компанії, які були за останній час придбані іCap.

В рамках конференції пройшов круглий стіл «Електронний контент». Серед учасників, були видавництва «Розумники» (Україна, Київ), «Дрофа» (Росія, Москва), а також компанія «Азбука» (Росія, Москва). Цікаві питання піднімалися учасниками з Алма-Ати, Санкт-Петербургу, Казані, Тбілісі, Києва. Як висновок: якісний електронний навчальний контент є локомотивом впровадження ІКТ в освіту. Для його створення необхідні досить великі ресурси та тісна взаємодія між видавництвами та софтверними компаніями.

Група учасників конференції, які пов’язані з освітою, відвідали школу Sant Ignasi в Барселоні. Спілкування з директором школи та вчителями було дуже цікавим, адже система освіти Іспанії значно відрізняється від нашої. Школа досить неординарна, вона побудована в кінці ХІХ століття Орденом єзуїтів. Зараз тут навчається близько 3 тисяч учнів, а за площею вона може конкурувати з найбільшими українськими університетами.

Всі учасники конференції були вдячні організаторам за яскраву культурну програму. Ми відвідали монастир Монсеррат, шоу-програму фламенко в Tablao Cordobes, кілька чудових ресторанів автентичної іспанської кухні, стадіон Камп Ноу та інші цікаві об’єкти.

Саме в такому вузькому колі спеціалістів відбуваються цікаві дискусії, які згодом породжують яскраві ідеї і рухають освіту в майбутнє.