(044) 483-99-94

У 2017 РОЦІ ЛІТНІ КАНІКУЛИ СТАНУТЬ КОРОТШИМИ?

21 Червня 2016
У 2017 РОЦІ ЛІТНІ КАНІКУЛИ СТАНУТЬ КОРОТШИМИ?

У 2017 РОЦІ ЛІТНІ КАНІКУЛИ СТАНУТЬ КОРОТШИМИ? 

У Міністерстві освіти та науки України повідомили, що навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах має розпочатись 1 вересня 2016 року і закінчитись не пізніше 1 липня 2017 року.  

Проте, сьогодні співробітниками освітньої сфери ведеться мова про те, щоб ввести додатковий місяць навчання. Тому для учнів літо 2017 може виявитися скороченим. Кажуть, що така зміна допоможе полегшити навчальну програму, яка перенавантажена і є причиною проблем дітей із здоров’ям, підвищити якість засвоєння матеріалу. А ще дозволить заощадити витрати на опалення та електрику взимку.  

У такому разі психологи наполягають, щоб діти менш болісно відчули різкий перехід на навчання у літній місяць, відійти від класно-урочної системи і проводити навчання поза школою. Школам радять залучати працівників мистецько-культурних установ до навчального процесу та сприяти творчим учнівським проектам, дослідженням. Також було рекомендовано довші перерви, скорочення кількості уроків. 

Зважаючи на таку ситуацію ТМ «Розумники» пропонує на допомогу вчителям початкових класів, щоб розвантажити шкільну програму, – Педагогічні ігри. Це мультимедійні навчальні програми з інтерактивними вправами, веселими персонажами, яскравими сюжетами та звуковим супроводом.  Вони відповідають педагогічним вимогам та мають гриф МОН. Педагогічні ігри використовуються як навчальний контент у Всеукраїнському педагогічному експерименті «Розумники» (Smart Kids). Де діти всього за 15 хвилин роботи з навчальними програмами, в цікавій ігровій формі виконують удвічі більше вправ з математики та граматики. А педагогам середньої та старшої школи – цифрові лабораторії «Einstein»™, які допоможуть не тільки зробити уроки захопливими, а й провести більше, ніж 60 лабораторних робіт з фізики, хімії, біології, природознавства і наукові дослідження під час навчального процесу.