(044) 483-99-94

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР «ХМАРНІ СЕРВІСИ В ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ»

27 Квітня 2017
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР «ХМАРНІ СЕРВІСИ В ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ»

26-27 квітня у навчально-вихованому комплексі №1 (м. Покровськ, Донецької області) відбувся науково-практичний семінар для вчителів проекту «Хмарні сервіси в освіті». Учасниками заходу стали вчителі з 16 міст України.

На семінарі були розглянуті актуальні питання сучасної освіти, серед яких застосування інноваційних технологій на уроках, сучасних засобів для навчання, STEAM-освіта, застосування хмарних сервісів, проектна діяльність, змішане та перевернуте навчання.

Відкрила пленарне засідання Світлана Литвинова, науковий керівник експериментів «РОЗУМНИКИ» (Smart Kids) та «Хмарні сервіси в освіті». До мікрофона були запрошені директор Департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації Надія Оксенчук, в. о. ректора Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Остап Бодик, в. о. начальника відділу освіти Покровської міської ради Марина Голуб та директор НВК № 1 Любов Воротинцева.

У якості гостей на семінар були запрошені і представники видавництва «Розумники». Василь Рилєєв і Тетяна Даниліна представили проект із використання електронних освітніх ресурсів для початкової школи – «Розумники» (Smart Kids), який реалізовується спільно з компаніями Microsoft, Epson, Intel та "Навігатор", а також сучасні рішення для освіти, серед яких персональні пристрої для учнів початкової школи 2 в 1 Impression 110ES з операційною системою Windows 10 від Microsoft, цифрові мобільні лабораторії, які використовуються під час уроків з природничо-математичних дисциплін, документ-камера, цифровий мікроскоп.

Вчитель Покровського НВК №1 Людмила Хохлова розповіла про досвід використання інтерактивних ресурсів від видавництва «Розумники». Людмила Василівна навчає першокласників за допомогою ігор з математики та української мови і вже бачить позитивні результати. Діти ще більше зацікавлюються навчанням, адже воно має захопливу форму гри, зрозумілу та звичну для них. Важливо, що завдання складені у відповідності до чинної навчальної програми та мають гриф Міністерства освіти і науки України.

Окрім теоретичної частини, захід охопив також і практичні заняття. Гості мали можливість відвідати майстер-класи та побачити фрагменти уроків із використанням хмарних сервісів.

Цікаво, що перед початком науково-практичного заходу для гостей провели цікаву екскурсію навчальним закладом, під час якої гості відвідали шкільний музей, фізкультурно-спортивний комплекс, предметні кабінети. Наприклад, у класі біології на вчителів чекала зустріч із мешканцями живого куточку. Учні НВК самі розводять равликів, доглядають за черепашкою та ящіркою тритоном.